Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svegsbandet Willie Lee's åker ut i länet

Willie Lee's fick ett uppsving när de lirade "gammrock" i Torgny "Kingen" Karlssons dokumentär "När rocken kom till Sveg". Nu tar de sin rock utanför Härjedalen.

Svegsbandet, som består av Thomas Pedersen, trummor och sång, Peter Hurtig, gitarr och sång, Johan Lundin, gitarr, och Mattias Nilsson på ståbas, fick också ett eget kapitel i boken "När rocken kom till Sveg". På den medföljande samlingsskivan bidrar de med rockabillylåten "New stage".

– Hela projektet var väldigt spännande att vara en del i. Man märker dessutom vilken genomslagskraft tv har, filmen gav ringar på vattnet för oss på många sätt. Det är till exempel fler arrangörer som har hört av sig, säger Thomas Pedersen.

Willie Lee's firar femårsjubileum i år. Första spelningen gjorde de på torget i Sveg på nationaldagen 2008 och sedan dess har det rullat på. Numera gör de ungefär hundra spelningar per år, både i Sverige och Norge. I morgon framträder de på nyöppnade Jane Doe rockbar och dagen efteråt, på lördag, åker de till Strömsund.

– Vi har spelat ganska mycket ute i länet, men bara en gång i Östersund tidigare. Det ska verkligen bli skoj att rocka i stan, säger Thomas.

I "När rocken kom till Sveg" berättar de om sin strävan efter att få musiken att "låta som det en gång var tänkt – så rakt och ärligt som möjligt".

– Vi spelar gammal rock'n'roll och rockabilly, Elvis Presley, Johnny Cash, Stray Cats och allt däremellan. Det blir också en del eget material och egna tolkningar av svenska låtar av till exempel Plura Jonsson, Cornelius, Björn Afzelius och Euskefeurat, säger Thomas.

Vad blir det i morgon?

– Fullt ös!