Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svegs hockeydamer siktar mot mitten

Dubbla förluster hemma de två första matcherna med 1-7 och 0-5 mot Nora var inte vad Svegs hockeydamer hade tänkt sig.

Ambitionen är högre.

– I första hand siktar vi på att bli ett mittenlag, säger tränaren Tommy Svensson

Premiärhelgen i division ett blev inte rolig för Svegs IK:s damer som förlorade båda sina matcher hemma mot Nora HC. På lördagen blev det 1-7 sedan siffrorna runnit iväg sista perioden.

– Vi var tagna av stundens allvar, säger tränaren Tommy Svensson som tycker att laget spelade bättre i söndagsmatchen trots att resultatet 0-5 inte speglar detta.

– Det blev lite onödigt många enkla misstag som kostade oss dyrt. Men på det stora hela var vi med i matchen på ett bättre sätt. I mittenperioden vann vi skotten men tappade ändå denna med 0-2, säger Tommy Svensson.

Sveg har ganska få spelare vilket också är ett bekymmer. Laget spelade med två femmor i båda matcherna.

– Det kommer att ansluta ett par tjejer som gör comeback den här veckan och nästa helg är vi spellediga men sen ska vi ha revansch, lovar Tommy Svensson som då åker söderut för bortamatcher mot Leksand och Sandviken.

Svegs IK är det enda damlaget i länet som spelar i division ett västra. Övriga länslag huserar i lägre divisioner.

– Ambitionen för denna årets säsong är inställd på mitten av den sex lag starka serien. Nora ska vi ha efter oss, säger Torgny Svensson.

Inför säsongen har laget haft lite problem med skador. I sista träningsmatchen mot pojkar 14-laget fick man låna in några herrspelare.Trots förlust såg det ändå bra ut. Damerna hade bra fart på skridskorna, fina kombinationer och ett härligt driv hos många av spelarna.

– Jag är hoppfull givetvis, säger Tommy Svensson.

– Vi siktar på mitten av serien, men jag tror att vi successivt ska kunna jobba oss uppåt.