Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svegs damer tappade i toppen

Trots en storspelande Emma Jacobsson så blev det bara oavgjort (2–2) för Sveg i hemmamatchen mot serietrean Krokom/Dvärsätt i damtrean.

Annons

Samtidigt vann Myssjö/Oviken mot Vemdalen och tog över förstaplatsen.
– Nu står vårt hopp till att K/D kan ta poäng mot Myssjö/Oviken i sista matchen. Och det tror jag att de kan göra, säger Svegs tränare Åke Larsson.

Svegs IK öppnade starkt i första halvlek hemma mot K/D på lördagen och tog ledningen på hörna via matchens suverän Emma Jacobsson.

– Vi gör en jättebra första halvlek och vi spelar ut K/D. Det är nog en av de bättre halvlekar vi gör i år. Vi gjorde ett mål men hade bud på flera. Bland annat en nick i ribban av Emma Jacobsson, säger tränaren Åke Larsson.

Om det var ett Sveg som spelade drömfotboll i första så var det ett helt annat lag som dök upp för andra halvleken och K/D kunde ta över.

– Det är orken som tryter för oss. Och då vänder K/D tyvärr med två snabba mål, säger Åke Larsson.

Men Sveg lyckas kvittera till 2–2. Återigen efter mål av Emma Jacobsson. Och återigen på hörna.

– Emma har egentligen mest ett defensivt ansvar. Men hon är enormt målfarlig på hörnor. Hon var fantastiskt bra genom hela matchen, hyllar Åke Larsson.

Hörnor har varit ett potent vapen för Sveg i år.

– Vi har säkert seriens farligaste hörnor genom Tina Östman. Hon sätter dem klockrent i rätt område varje gång, säger Åke Larsson.

Eftersom att toppkonkurrenten Myssjö/Oviken vann mot Vemdalen och gick upp i serieledning på bättre målskillnad så står Svegs hopp om serieseger till att Myssjö/Oviken tappar poäng i sista omgången.

Åke Larsson tror att det är möjligt.

– Då möter de K/D. Och Myssjö har kanske bättre spetsspelare. Men K/D har en jämnare trupp. Så M/O är knappa favoriter men chansen finns.

Sveg möter redan avhängda Orrviken som inte har något att spela för. En match som Sveg bör vinna. Men laget har fått ett tungt avbräck i och med att målvakten Josefine Björling fått kasta in handduken efter en fraktur i ringfingret.

Det har i sin tur lett till att målfarliga Cissi Lilja fått dra på sig målvaktshandskarna.

– Vi har krånglat oss fram under säsongen. I dag är vi ett väldigt bra lag och vi klarar av om några spelare lämnar för studier och liknande. Men när vi får spelare långtidsskadade blir det tyngre, säger Åke Larsson.