Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveg vänder om – ställer upp i trean

Efter många turer står det nu klart att Svegs damlag kommer spela division 3-fotboll även i år.
Många Svegsbor borde rikta ett tack till Emma Jakobsson, 22, för det.
– Jag blev bestört när jag hörde att de skulle lägga ner. Det kändes inte riktigt så jag drog ihop alla spelare, och vi kom då fram till att vi hade tillräckligt stor trupp, berättar Jakobsson.

Under förra veckan offentliggjorde Svegs styrelse att damlaget skulle läggas ner. Anledningen var för få spelare och ingen tränare. Men nu har en helomvändning skett.

– Jag blev otroligt förvånad när jag fick höra att vi skulle lägga ner. Det är klart vi har ett lag tänkte jag. Så jag gjorde en kraftsamling och fick ihop 25 tjejer. Vi presenterade det för styrelsen och beslutet blev då att vi skulle fortsätta, säger Jakobsson.

Emma Jakobsson studerar till vardags i Umeå men kommer under sommaren spela och träna laget. Tobias Andersson från Svegs herrlag är tillfällig tränare.

Betydelsen av att Svegs damlag fortsatt finns går inte att ta miste på. Utöver Sveg är Vemdalen det enda härjedalslaget som spelar i länsserierna på seniornivå för damer. En nedläggning vore förödande för fotbollen i Härjedalen.

– Det är väldigt viktigt att det finns seniorlag för damer i Härjedalen. Här i Sveg har vi ett flicklag på 30 spelare. Men om det inte finns något A-lag, var ska de då spela sen, frågar sig Jakobsson.

Sveg inleder säsongen borta mot Strömsund. En match Emma Jakobsson inte vill missa.

– Avståndet är i princip lika långt mellan Umeå och Strömsund som det är från Sveg. Då är det bara att sätta sig i bilen och köra. Man vill inte missa premiären.

Sveg har de senaste två säsongerna i division III kommit tvåa respektive trea. Hur årets säsong går återstår att se, men en stabilare försäsong har nog Emma Jakobsson upplevt.

– Det har varit lite si och så och vi har haft svårt att hitta tränare. Men nu är vi på gång och jag tror detta blir bra.