Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveg-Eriks sköna seger i Matslaget

Maud Adams och Luleå fick se sig besegrade av folkkäre Svegsprofilen Erik Ekstrand och hans tre personer starka Svegslag i SVT:s "Det stora matslaget".
– Jag visste att vi skulle vinna, jublar Erik som nu går vidare mot nya segrar med sina lagkamrater Laila, Mattias och Anders.

I SVT:s "Det stora matslaget" ska det en gång för alla avgöras vilken stad eller by som är bäst på att laga mat.

På tisdagskvällen så vann Sveg med Erik Ekstrand, känd från bland annat "Erik och Mackan", över förra Bondbruden ("Octopussy", "Mannen med den gyllene pistolen") Maud Adams och Luleå.

En väntad seger om man får tro Erik Ekstrand.

– Jag visste att vi tävlade mot ett annat Norrlandslag med Maud Adams och det fanns risk att vi skulle ha lite samma ingredienser. Men Laila (Westling) hade gjort en rödingsoppa. Den är verkligt maximerad med smaker. Även om de också hade haft röding så hade vi spöat dem, säger Erik nöjt.

Eriks handplockade Laila Westling, Anders Lindqvist och Mattias Thurdell till sitt lag. Ett gäng med ordentliga vinnarskallar.

– När vi stod och väntade på vem som skulle vinna så blev jag nästan lite rädd för vad de skulle göra om vi inte vann, säger Erik.

Du har sagt att du gärna ville få med björn i menyn.

– Grejen är att hela mitt lag var emot. Det blev lite av en diskussion. Men till slut lyssnade de, säger Erik.

Följ hur det går för lag Sveg på SVT under hösten.