Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svealand eller Norrland för länets damtrio?

Division 1 norra Svealand eller division 1 Norrland?

Det är frågan för ÖDFF, K/D och Ope inför nästa års dametta.

Inom kort kommer förslag på utseendet för damernas olika division 1-serier. Från Jämtlands del är frågan ytterst spännande.

ÖDFF och K/D spelade i år i norra Svealand och en del tyder på att det blir så även nästa år. I så fall lär också Ope hamna i den serien.

Robert Wassdahl på J/H:s Fotbollförbund berättar:

– Vi måste först avvakta kvalet till elitettan. Bollstanäs vann första matchen mot Assi med 4–2 och om Bollstanär vinner totalt innebär det att Assi blir kvar i den norra serien. Då fattas det två lag. De lär gå till Medelpad (Selånger och Sundsvall).

Wassdahl tror att Svenska Fotbollförbundet föredrar på att hålla ihop klubbar länsvis. I så fall skulle det fattas tre lag i norra Svealand. Precis det antal som Jämtland har i dag.

ÖDFF hoppas kunna vara kvar i norra Svealandsserien.

– Vi har inte tagit ställning till frågan, men jag utgår för att vi spelar i samma serie som i år, säger ordförande Hans-Olof Johansson.

Är det ekonomiskt bättre att vara kvar där?

– Nä, det spelar ingen roll. Det är samma kostnader. Däremot är logistiken bättre i Svealand eftersom det går att flyga till de flesta bortalag.

Även K/D hoppas på en favorit i repris.

– Vi har lärt oss Svealandsserien vad gäller lag och allt annat. Om vi skulle hamna i Norrland måste vi börja om från början, hitta matställen och sånt, säger Tommy Martinsson, som fortsätter som tränare ytterligare en säsong.