Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svea Johansson

/

Vår älskade mamma, Svea Johansson, född Halfvarsson, har vid 81 års ålder stilla insomnat efter en lång tids sjukdom.

Annons

Svea föddes i Överturingen, där hon tillsammans med sin bror Bertil växte upp i en företagarfamilj. Föräldrarna drev åkerirörelse, jord- och skogsbruk och de båda barnen fick tidigt lära sig att delta i verksamheterna samt att ta ansvar.

År 1954 gifte sig Svea med Yngve Johansson och bildade egen familj och 1961 flyttade familjen till Ytterhogdal. Under tiden i Ytterhogdal drev Svea egen frisörsverksamhet, pensionat samt fostrade fyra barn. Hon engagerade sig även politiskt och kyrkligt och var under många år ordförande i kyrkofullmäktige, kyrkoråd samt arbetade som kyrkvärd. Efter skilsmässan 1970 fortsatte Svea att bo kvar i Ytterhogdal, där träffade hon även sin nya livskamrat Edvin Nilsson. 1987 gick flyttlasset åter till fädernegården i Överturingen.

Sveas intresse för affärer gjorde att hon engagerade sig alltmer i det egna skogsbruket, som kvinna och skogsbrukare var hon ganska unik och ofta var hon den enda kvinnliga deltagaren på de kurser/möten som arrangerades av skogsbolagen.

Svea hade den goda egenskapen att alltid sätta andra i första rummet, hennes glädje var att få hjälpa andra. Hon såg alltid till att vi barn hade det bra på alla vis och vi har många goda och glada minnen efter henne.

Nu har mamma Svea somnat och hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Barnen

Mer läsning

Annons