Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svart på vitt om Bräcke

Annons

Det är bra att kommunalrådet i Bräcke i LT 23 juli svarar på min insändare om behovet av ett bättre företagsklimat i Bräcke kommun, men jag blir förvånad att Sven-Åke Draxten hänvisar till Svenskt näringslivs ranking. Där har han inget att hämta.

Där visas nämligen klart och tydligt missnöjet hos företagare i Bräcke kommun.

Under rubriken Kommunens service till företagarna tappar Bräcke kommun 42 placeringar.

På frågan: "I vilken utsträckning tränger kommunens verksamhet undan den privata?" tappar Bräcke kommun anmärkningsvärda 60 placeringar.

Draxten berömmer också sig själv och socialdemokratin när det gäller bredbandsutbyggnaden.

Men fiberutbyggnaden som pågår runt om i kommunen pågår tack vare engagerade invånare, som satsar på framtiden, och jag kan bara ta av mig hatten för deras engagemang.

Att Bräcke kommun bistår med information anser jag vare en självklarhet.

Men tittar man på den politiska historien vill jag minnas att Mona Sahlin gjorde en satsning på bredband då hon satt som näringsminister, hon missade dock landsbygden, satsningarna gjordes i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala , Malmö och Västerås.

Det svenska telenätet såldes även under hennes tid som näringsminister.

Centerpartiet förhandlade i våras fram landsbygdsatsningar där enbart bredbandsutbyggnaden fram till 2020 får 3,25 Miljarder. När det satsas i fiberutbyggnad i vårt avlånga land är det med Annie Lööf i spetsen.

Det är den enkla skillnaden på hur den socialdemokratiska och Centerpartistiska politiken förs. Den kommer att märkas också i Bräcke kommun.

Jag vågar återigen påstå, med en risk att låta tjatig.

Bräcke kommun behöver en ledning som förstår sig på företagsamhet

Bräcke kommun behöver en ledning som förstår sig på landsbygdsutveckling.

Skatten är högst, sjukantalet är högst, låt oss inte vara nöjd med att ligga på den nedre delen av Svenskt näringslivs ranking.

Företagen, engagerade medmänniskor och framtidstron finns.

För att vi skall bli fler, friskare och rikare i Bräcke kommun, krävs en centerpartistisk ledning

Theresa Flatmo (C), kandidat till Bräcke kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel