Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt komma överens om budgeten i Berg

Det krävdes två ajourneringar innan fullmäktige i Berg i går kunde klubba budgeten för nästkommande år. Och efter överläggningarna var politikerna ändå inte eniga.

Bergs kommun har ett par ekonomiskt jobbiga år bakom sig. Och även om det ser något ljusare ut nästa år jämfört med föregående år, kommer 2011 att bli tufft.

I går skulle budgeten för 2011 behandlas i kommunfullmäktige.

Oppositionen med Moderaterna i spetsen yrkade på att de instansråd, däribland pensionärs- och handikapprådet, som är verksamma i kommunen ska få ett extraanslag för att kunna betala ut reseersättning till deltagarna. Dessutom ville oppositionen att badverksamheten i Bergs kommun ska få ytterligare 500 000 kronor, bland annat för att kunna utöka öppettiderna. För att finansiera de båda förslagen föreslog oppositionen att stoppa tjänsten som utredningsledare som under 2011 ska tillsättas vid verksamhetsförvaltningen.

Efter en första ajournering beslutade majoriteten i form av Centerpartiet, Folkpartiet och Socialdemokraterna att gå oppositionen till mötes när det kommer till reseersättningen.

– Men badet säger vi nej till. I stället vill vi att den motion som Moderaterna lämna in i ämnet ska behandlas skyndsamt, säger Karin Paulsson (S).

Efter ytterligare en ajournering föreslog oppositionen att de båda sidorna mötas på mitten och i alla fall flytta 250 000 kronor till badverksamheten. Men majoriteten sa nej och efter voteringsresultat 19 - 12 beslutade fullmäktige att badet inte får några extra pengar.

Oppositionspartierna reserverade sig mot beslutet.