Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt komma i kontakt med läkare trots besked om prostatacancer

Under en och en halv månad har en man i länet försökt komma i kontakt med någon person inom sjukvården, utan att lyckas.

Oron är stor eftersom han fått besked om höga PSA-värden, alltså prostatacancer.

Allt började i mitten av april då han gjorde en hälsokontroll vid Cityhälsan i Stockholm. Där togs blodprover och vid ett återbesök fick han beskedet att han hade ett PSA på 9,4.

Med anledning av de höga värdena blev han rekommenderad att snarast ta kontakt med sjukvården i Jämtlands län, eftersom det är här han bor.

Nu har han skrivit ett brev till kirurgmottagningen vid Östersunds sjukhus och ifrågasatt om tillgängligheten till sjukvården ska fungera som den gör i Jämtland.

Sedan början av maj har han försökt komma i kontakt med en urolog, dessa försök har skett per telefon till den privata läkarmottagningen som finns i Östersund.

”Det har alltid varit en telefonsvarare där jag kunnat lämna uppgift om namn, födelsenummer och mitt ärende. Nämnda uppgifter har talats in vid flera tillfällen”, skriver han.

I slutet av maj upplystes han via telefonsvararen om att urologen skulle ha telefontid under en förmiddag, men även då var det telefonsvarare som lovade att läkaren skulle ringa upp och uppgifter lämnades. Men någon kontakt har aldrig skett.

Mannen har även kontaktat kirurgmottagningen vid Östersunds sjukhus, där en sjuksköterska hänvisade till en prostatacancersköterska, eftersom den sköterskan hade kontakt med läkaren.

”Jag har ringt denna sköterska vid flera tillfällen och hon har lovat att meddela läkaren att jag försökt komma i kontakt med honom. När jag ringde på sköteskans telefon i slutet av maj, upplystes jag av en telefonsvarare att hon hade semester”.

Man riktigt känner mannens oro och desperation när man läser brevet. Mannen har förstås även kontaktat hälsocentralen där han bor, men de hänvisar honom till urologen.