Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att locka lag till ÖFK:s serie

Degerfors, Carlstad, Sylvia och Sleipner är alla tänkbara motståndare till ÖFK nästa år. Men intresset är ljumt.
– Vi vill helst spela i söderettan, säger Sylvias Ronny Magnusson.

Annons
Tio lag får redan nu anses som klara för division 1 norra geografiskt sett, därutöver återstår två lediga platser och två tänkbara lösningar:
1) Degerfors och Carlstad från Värmland.
2) Sylvia och Sleipner från Norrköping.
– Ja, knäckfrågan är om Degerfors och Carlstad eller Norrköpingslagen ska spela i norrettan. Vårt främsta önskemål är att spela i samma serie som Sleipner och jag tror inte att förbundet delar på oss, säger Ronny Magnusson, fotbollsordförande i Sylvia.
Får han välja är svaret ganska givet:
– Vi har diskuterat det i dag och kommit fram till att södra serien är bäst för oss. Och då tittar vi egentligen enbart på de ekonomiska bitarna, även om jag förstått att spelarna också föredrar division 1 södra.
Man ser den serien som ett bättre skyltfönster?
– Exakt. Men själv är jag inte lika övertygad, jag tror nog att talangjägarna hittar rätt bra i norrserien också.
Hur pass dyra är resorna till Norrland för er?
– Att flyga som vi gjorde till Boden kostar 80.000 kronor. Det tycker säkert inte Östersund är särskilt dramatiskt, men för oss som har en betydligt mindre budget är det mycket pengar.
– Å andra sidan: skalar man bort de tre nordligaste lagen så är division 1 norra egentligen en bättre serie för oss sett till antalet mil att resa.
Degerfors, som åkte ur Superettan i höstas, funderar i liknande banor:
– Generellt känns den södra serien mer tilltalande, mindre konstgräs och kortare resor. Jag fattar inte hur Norrlandslagen klarar verksamheten med sina kostnader, säger Degerfors fotbollsordförande Lars-Erik Dahlin.
– Men det får bli som det blir. Viktigast för oss just nu är att klara omställningen från Superettan till division 1, det händer mycket i en förening när man blir degraderad.
Carlstad United, trea i söderettan den här säsongen, ser framför allt chansen att hamna i samma serie som ärkerivalen Degerfors.
– Den kampen skulle öka intresset för hela vår serie. Om vårt geografiska läge kan man väl säga att Östersund och Malmö går på ett ut, men det är väldigt långt från Karlstad till Skellefteå och Umeå, säger Carlstads ordförande Stefan Westergren.

Mer läsning

Annons