Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt att hitta vinnare på Björnvalla

Att spela på hästar är ett folknöje av stora mått. Så var det även under den årliga travdagen i Vemdalen. Men alla hade inte turen med sig.

– Jag har inte ett enda rätt, säger Margot Johansson från Timrå.

Spel och spänning är en viktig ingrediens i travsporten för många som besöker en travbana. För Margot och Gunnar Johansson från Timrå så blir ett besök på travet vartannat år och då blir det travbanan i Vemdalen som får äran istället för hemmabanan i Bergsåker.

– Vi har stuga i Sångbäckvallen så det passar bra, säger Margot som drog fram plånboken för att hitta rätt bland hästarna några gånger under travdagen. Men någon lycka var det inte den här dagen.

– Det har gått dåligt. Jag har inte vunnit ett dugg, säger Margot samtidigt som hon tummar på travprogrammet.

Men trots det så var det mest muntra miner för både Margot och Gunnar liksom för alla andra som hade kommit till travfesten.

– Det har varit fler besökare och mer hästar än under senare år, säger travprofilen Tony Chaaya som kunde räkna in besökare från stora delar av södra Norrland till Härjedalens Travklubbs enda tävling under året.