Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svärdman slog sönder bil

En man åkte till ett skrotupplag för att leta efter en kamrat. När han var på väg från platsen blev han attackerad av en man som slog sönder hans bilrutor med ett svärd. Nu har mannen som angrep honom dömts för skadegörelse och egenmäktigt förfarande.

Mannen som attackerades åkte till skrotupplaget för att leta efter sin kamrat eftersom han trodde att kamraten var där och mekade med sin bil. Efter 15 minuter lämnade han platsen. På väg därifrån stoppades han av den nu dömde 48-åringen, som slet ut honom ur bilen och anklagade honom för att ha "slangat" bensin. Därefter hotade 48-åringen enligt bilföraren honom med ett svärd, slog sönder fram- och bakrutan på bilen och slängde bilnycklarna i sjön.
48-åringen har berättat i förhör att det har förekommit bensinstölder på skrotupplaget. Han erkänner också att han slog sönder framrutan på bilen eftersom han ville stoppa den och sedan slog sönder bakrutan när mannen inte ville kliva ur bilen. När mannen sedan klev ur bilen uppmanade 48-åringen honom att lämna platsen. 48-åringen är övertygad om att mannen som han stoppade hade "slangat" bensin eftersom han inte hade anledning att vara där på natten, luktade bensin ur munnen och hade dunkar i bilen. Att 48-åringen kastade bilnycklar i vattnet berodde på att han inte ville att bevismaterialet skulle försvinna från platsen.
Tingsrätten gör bedömningen att de två männen har lämnat i stort sett samstämmiga uppgifter, men att det inte finns något försvar för 48-åringens agerande. Mannen döms därför till dagsböter för skadegörelse och egenmäktigt förfarande.