Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårare att hitta rätt spik den här gången

Östersundstravet kör årets andra lunchomgång på onsdag. I årspremiären vann vår spik Esping lätt och V4-raden blev inte särskilt svårlöst. Denna gång känns inte singelstrecket lika givet på förhand.

Ett singelförslag är Lome Lykt som övertygade stort under förra året och i form dundrar den Jan-Olov Persson-tränade hingsten förbi allt i trioloppet. Vi spikar på trion men från bakspår på tillägg efter uppehåll väljer vi att gardera upp inom V4-ramen, bland annat med Ivers som var överlägsen senast.

Vårt spikval är istället Liberty Face i V4-2, som bör vara en mycket sannolik vinnare. Per Linderoths häst står perfekt till och de på papperet tuffaste konkurrenterna strålar inte direkt av form. Spetsar runt om.

Northern Spy i den andra lunchdubbeln är första bud för han brukar kunna dominera vintertid, men har inte varit lika bra denna säsong ännu och vi garderar med tre vassa motbud. V4-öppningen är ett riktigt svåranalyserat sprinterlopp med 15 hästar bakom bilen.

Vi tippar Eld Mio på form och läge, men det är ingen spik och det finns gott om tänkbara motbud.

Analyser: 

Avd 1: Öppet lopp med spårtrappa med dem som tjänat mest från de sämsta spåren! Eld Mio inledde med seger efter uppehåll, finns fin utveckling i och Sven Aurstads valack får tipset från ett bra utgångsläge. Villmer tog en seger i september för Jan-Olov Persson på en fin tid, men sedan har det gått sämre. Kan komma igenom bra och ses med chans. Bokli Storm har fin fart och bör bevakas efter ett långt tävlingsuppehåll.

Avd 2: Liberty Face är en bra valack, håller fin form, står fint inne i loppet och från ett perfekt utgångsläge bör Per Linderoths häst ses med goda chanser.. Vi spikar! Texas Gel vann hela fem lopp ifjol och Björkroth kommer säkert i angeläget ärende. Darling har fin fart för loppet, men formen verkar vara diffus och hon är bäst över kort distans. Spetsar och släpper? Lugnets Ametist är kapabel och han gick bra efter uppehåll senast. En outsider! Orantes håller god form, men står hårt inne i loppet.

Avd 3: Northern Spy är en segervan herre som brukar gå bra på vintern. Med några lopp i kroppen bör John Östmans styrning ha fina chanser att spurta ned detta gäng. Linus Ru och Oracle Kronos är van att möta bättre hästar än vad de gör denna gång, har bra kuskar men vissna utgångslägen. Elles W. Fill är inte så tokig och kan leda länge. Hela vägen? Canon är en spurtstark herre som inte haft det rätta flytet på sistone. Står bra inne här och räknas med klaff på loppet. 

Avd 4: Lome Lykt hade en förträfflig fjolårssäsong med sju segrar på 14 starter. Återkommer efter uppehåll, men rundar allt om formen är hyfsad och Jan-Olov Persson kommer bra igenom från bakspåret. Lille Lomis fick en fuff resa i comebacken, men såg fin ut och han är mycket snabb en bit om han får smyga med i ryggar. En rolig outsider! Ivers fick en fin resa senast och tackade med att vissla runt konkurrenterna på den sista långsidan och vinna plättlätt. Hon står tuffare inne här, men räknas på sin fina form. Husankongen övertygade inte senast även om det strulade på vägen. Kan bättre och är långt framme. Rundar Lome Lykt allt?

Klaringen: Liberty Face (V4-2) ledde han länge, men fick ge sig för Fred Cobra den sista biten. Han har nu två lopp i kroppen efter en längre vila  och formen bör vara i antågande. Från ett perfekt utgångsläge mot ett på papperet lämpligt motstånd bör Per Linderoth ha toppchans och vi spikar.Ängens Airman (V5-1) avslutade storstilat vid segern och är formen ok bör Susanne H Osterlings häst ha en fin segerchans.

Draget: Lille Lomis (V4-4) kan verkligen röra på sig då han får det att stämma och med en smygresa kan John Östman sätta dit en rensare på V4-lappen.

Mörka molnet: Husankongen (V4-4) har varit klar favorit på förhand i sina senaste två lopp, men har inte övertygat i dessa starter och han behöver vara klart förbättrad  igen om det skall räcka till seger.

Dimman: V4-1 har ingen övertygat särskilt mycket ännu. Bara sex vinster i raden på de senaste 74 loppen i raden och ingen har mera är en etta i raden. Gardera så långt som plånboken tillåter, om du vill känna dig trygg i att vara kvar på V4 efter inledningen.