Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svåra frågor för museer dryftas

Onsdag och torsdag arrangerar NCK, nordiskt centrum för kulturarv, sin årliga vårkonferens på Jamtli. Fokus ligger på hur arkiv och museum ska bli bättre på att ta ställning i svåra frågor och om demokrati och delaktighet på lika villkor.

– Målet är att de som deltagit inte ska ducka för att diskutera den här typen av frågor, med sina kollegor eller i andra sammanhang samt att de ska komma hem med handfasta råd och tips på hur de kan arbeta vidare, säger Kristoffer Soldal från NCK i ett pressmeddelande.

Ulf Pettersson och Nicolas Hasselqvist berättar om the Unstraight Museum, Mary Ann de Vlieg om konst och aktivism och Maria Perstedt om Kvinnohistoriskt museum i Umeå som öppnar under 2014. Njarka sameläger, som fick NCK:s pedagogiska pris i fjol, berättar om sin verksamhet. Anders Sunna och Michiel Brouwer berättar om gemensamma utställningen Maadtoe.

(LT)