Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar på: Avreglera Systemet

Representanter för moderaterna i Östersund och Härjedalen propagerade i lördagens tidning för en avreglering av Systembolaget. Det menade att Systembolaget ”gått ur tiden”. Inget kunde vara mer fel.

Systembolagets uppdrag har två ben, att sälja alkohol med ansvar och service. Vi är en modern detaljhandel med högt förtroende och nöjda kunder vilket framgår av Nöjd Kund Index (NKI) som når allt högre nivåer och ligger över snittet i övrig detaljhandeln. Under årets första kvartal nådde NKI 83 av 100. Vi vet också genom regelbundna mätningar från Sifo att allmänheten har högt förtroende för oss och att de vill behålla Systembolaget samt vår ensamrätt att sälja alkohol till privatpersoner.

Systembolaget är den enda aktören inom detaljhandeln som finns i hela Sverige, i samtliga kommuner. Totalt 426 butiker och nästan 500 ombud. I april fick Systembolaget, för andra året i rad, utmärkelsen ServiceScore 2014 och utsågs till Sveriges bästa serviceföretag i alla kategorier.

Debattörerna har rätt i att den hantverksmässiga och småskaliga bryggerinäringen blomstrar. Idag distribueras artiklar från över 100 producenter till kunder runt om i hela landet. Med den nya logistiklösningen kommer även de lokala och småskaligt producerade artiklarna att köpas in och kvalitetssäkras på samma sätt som Systembolagets övriga sortiment. Kundernas behov och efterfrågan står, även här, i fokus och med det nya systemet kommer kunderna att få bättre information om de lokala artiklarna.

Vi är i högsta grad en uppskattad och levande del av Sverige genom att ständigt utveckla vårt arbete med service och med ansvar.

Lennart Agén, Presschef Systembolaget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel