Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svante Bergwall

/

En stor man har hastigt gått ur tiden, en farfar/morfar, pappa, make och svärfar av högsta rang.

Annons

Under hela hans liv har älgjakten varit en av hans stora passioner. Han blev 1983 vald till jaktledare för Skiftesnäsets jaktlag och sedan även styrelseledamot från 1988 och senare ordförande i Höglunda-Borglunda viltvårdsförening från 1991 till hans alltför tidiga bortgång.

Som föreningsmänniska var han under tiden han bodde i Östersund, aktiv i Riksbyggen och Rådhuskören – kören som han på senare år med stor glädje höll på med. När väl flytten till hemtrakterna, Stugun, gjordes 2002, så tog det inte lång tid förrän Svantes föreningssjäl hittade nya banor i såväl Heimbygda som vuxenskolan, den lokala vägföreningen och Stuguns hembygdsförening. Passionen för sången höll han också vid liv via delaktighet i Stugukören.

Hans arbetsliv har mycket präglats av el- och vvs-arbeten, där han efter examen från verkstadsskolan i Östersund 1959 hade olika arbeten inom el och vvs fram till 1965. Då blev han resemontörför Honeywell fram till 1981 då han tyckte att resandet tog för mycket tid från den växande familjen. Han fick samma år anställning som lärare på drift- och underhållslinjen på Palmcrantzskolan. Åren fram till pensioneringen 2007 har han jobbat som driftmaskinist, drifttekniker, reglertekniker och slutligen som biträdande fastighetsförvaltare.

Han hade ett brinnande intresse för släkten där han bland annat anordnade en stor släktträff på Nornan i Stugun 1981 och var även drivande i släktens sommarfester på hemgården Skiftesnäset i Höglunda.

Hans sinne för ordning och reda och diplomatiska framtoning med en stor portion tålamod har alltid präglat hans gärningar, där vi efter honom har stort ansvar att föra hans verk vidare i samma anda. Även hans händighet har lämnat efter sig många minnen och hans stora kunskapsbas kommer att vara enormt saknad.

Den kloke har för tidigt lämnat jordelivet, men kommer med stor beundran att vara ihågkommen.

Mer läsning

Annons