Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängig dansbandskväll på Folkets hus

/
  • Scotts och Larz-Kristerz spelade för danssugna på Folkets hus i Östertsund.Foto: Joakim Rolandsson
  • Joakim Flod, Christian Hansen och Haqvin Thalén från Hammarstrand var på Folkets Hus för att se favoriterna Scott, som ju faktiskt borde ha vunnit i höstas.Calle och Mona är två buggfantaster söderifrån som varit med och dansat på direktsändningarna av Dansbandskampen.
  • Joakim Flod, Christian Hansen och Haqvin Thalén från Hammarstrand var på Folkets Hus för att se favoriterna Scott, som ju faktiskt borde ha vunnit i höstas.
  • Inger Welumstein från Häggenås har följt Dansbandskampen under hösten, där favoriterna var 70-talsnostalgikerna Larz Kristerz.

Tro det eller ej: texter om evig kärlek och brustna hjärtan, dubbelnamn som slutar på Z och match-ande scenkläder är tillbaka på tapeten igen. Det kan inte minst de som besökte dansbandskvällen på Folkets hus intyga.

Annons

Ska man tro publikmängden på Folkets Hus denna lördagskväll så har länsborna följt SVT:s storsatsning Dansbandskampen med spänning. Två av finalisterna från tävlingen, Scotts och Larz Kristerz står för musiken kvällen till ära, och det råder full aktivitet på dansgolvet från första stund.

Först ut är Larz Kristerz, som i sann dansbandsanda och med en stor portion självdistans bär scenkläder som ser ut att vara hämtade direkt från 70-talet. Det dröjer inte länge förrän dansgolvet blir fyllt – kanske lite väl fyllt, men stämningen förblir på topp.

– Detta kallar vi dansbandsdisco konstaterar Larz Kristerz innan de under jubel lämnar scenen för kollegorna i Scotts.

Scotts bjuder på mer av samma vara inför en alltjämt snurrande och svängande publik. En propp går, vilket kunde ha blivit en smärre svacka för kvällen, men det är snabbt återgärdat och snart svänger länets dansentusiaster sina lurviga på dansgolvet ingen.

Svante Jonsson, en av dem som varit med och arrangerat projektet, verkar nöjd och glad över kvällen.

– Det här projektet känns verkligen lyckat. Vi har väl Dansbandskampen att tacka för mycket konstaterar han, innan han skyndar ut till entrén – slutsålt-skylten ska sättas upp.

Mer läsning

Annons