Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svamprisotto

Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.

4 personer

Annons

Det här behöver du:

1 gul lök

100 g rotselleri

smör

2 dl avorioris

5 dl vatten

2 msk koncentrerad vilt- och kantarellfond

0,5 dl torrt vitt vin

200 g svamp, till exempel trattkantareller

2 msk rumstempererat smör

2 dl riven lagrad prästost

1 krm svartpeppar

2 msk hackad färsk gräslök

Så här gör du:

Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock cirka 20 minuter. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och svartpeppar i riset. Strö över gräslök. Serveringsförslag: Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon. Receptet kommer från Arla.

Annons