Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svamprisotto

Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.

4 personer

Annons

Det här behöver du:

1 gul lök

100 g rotselleri

smör

2 dl avorioris

5 dl vatten

2 msk koncentrerad vilt- och kantarellfond

0,5 dl torrt vitt vin

200 g svamp, till exempel trattkantareller

2 msk rumstempererat smör

2 dl riven lagrad prästost

1 krm svartpeppar

2 msk hackad färsk gräslök

Så här gör du:

Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock cirka 20 minuter. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och svartpeppar i riset. Strö över gräslök. Serveringsförslag: Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon. Receptet kommer från Arla.