Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svajigt i backlinjen när Ope föll hemma

Opes damer föll för andra gången på en vecka, men 1-2, (1-1) mot Ljusdal var en onödig förlust. Sett till spelet borde Ope tvärt om vunnit, men backlinjen svajade och det håller inte i division l.

Ope hade planens bästa spelare i Lisa Landin, men toppforwarden var alltför ensam för att på egen hand avgöra matchen. Visserligen hade hon möjligheter. Vid 1-1 i början av andra halvlek kom chansen där både Ljusdals målvakt och backlinje spelades bort. Men när skottet kom mot tom bur blev det tyvärr lite snett och vint och bollen smet utanför.

Mål där och Ope sannolikt hade vunnit den här matchen och tagit tre värdefulla poäng. I stället kom en kontring från Ljusdal, precis som vid 0-1. Inhopparen Linnéa Larsson rann igenom, sköt först i stolpen men på returen blev det mål.

– Jag håller med om att vi förlorade i onödan. Men det fanns trots allt glädjeämnen i matchen och jag tror vi lär oss efterhand, menade Opes tränare Leif Ersson, ändå inte alltför nedslagen.

Ope spelade sig alltså fram till möjligheter både i första och andra halvlek. Lisa Landins kvittering till 1-1 var en läckerbit när hon trixade sig igenom Ljusdals försvar och avslutade säkert.

Kort därpå hade även Lena Lindström en utmärkt målchans, men skottet tog i burgaveln i stället för gick in.

Ljusdal var svårspelat. Laget är homogent uppbyggt och spelar med verklig tåga och energi. Tre matcher hittills har gett fem poäng och fler lag än Ope lär få vidkännas hälsingetjejernas starka lagmoral.

Målvakten Linnéa Jonsson hade mycket att göra och gjorde det mesta mycket bra. Anna Hammergård var tongivande på mittplan och framåt kom Linnéa Larsson in som ett kvicksilver i andra halvleks slutskede och kom alltså att avgöra matchen.

I Ope är Lisa Landin redan nämnd, men även Anna Jonsson som högerforward i första halvlek och mittfältsstrateg i andra halvlek, var duktig. Plus även till Åse Perman.

Backlinjen som formation behöver dock strama upp sitt spel ytterligare. Två omställningar fick nu ödesdigra konsekvenser.

Målen var nämligen i stort sett de enda öppna chanser som Ljusdal skapade. I övrigt var alltså Ope spelmässigt bättre, men det är som bekant just målen som räknas i fotboll.