Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svag inledning fällde Frösön

Fyra baklängesmål på 20 minuter sänkte Frösöns herrar – men roligare för damlaget.

division 3 herrar

Friska Viljor–Frösön 5–2 (4–1)

Mål: Jonas Gustavsson, Fredrik Löfgren.

En usel start fällde Frösön när man gästade Skyttis IP i Örnsköldsvik.

Inom loppet av tjugo minuter hade jämtarna släppt in fyra mål.

– Vi visste att Friska Viljor är ett bra lag och pratade innan matchen att man måste ha respekt för dem, men samtidigt inte vara rädda. Tyvärr hade vi alldeles för mycket respekt för dem i inledningen, säger tränaren Anders Engström.

Efter mardrömsstarten jämnade Frösön ut matchen. Men den tunga inledningen gjorde att drömmen om poäng var i praktiken omöjlig.

– Jag kände mig ändå ganska optimistisk i halvlek för ytorna fanns och chanser hade vi. Men sen backade de hem och trots stort bollinnehav lyckades vi inte komma riktigt nära.

Engström tror att Friska Viljor blir farliga i årets division 3.

– De kommer säkerligen vara med i toppen. Flera spelare är riktigt vassa, men det är absolut ingen omöjlighet att slå dem.

Vassast i Frösön för dagen var Jonas Gustavsson som var tillbaka efter en tidsfrånvaro.

– Jonas var pigg i dag. Han visade att han vill vara med och gjorde även vårt första mål.

division 2 damer

Frösön–M/O 4–2 (1–0)

Mål: Frösön, Marika Rande, Amanda Löfgren, Nadia Edfalk, Christine Thelin, M/O, Jessica Zakrisson, självmål.

Det blev Frösön som drog längsta strået i årets första derby. Men hemmatränaren Mattias Nyman var långt ifrån tillfreds med spelet.

– Skönt med tre poäng men spelet lämnar mycket att önska. Vi känns inte fokuserade och det som tidigare varit en av våra styrkor, passningsspelet, var inte alls bra i dag. M/O stod upp bra och gjorde det mycket bättre mot oss nu än i DM (5–0 vinst för Frösön).

Tillslut fällde ändå Frösöns individuella skicklighet avgörande.

– Vi vinner på individuella prestationer i dag, menar Nyman.

Roligt för Frösöns del var att Angelica Bergstrand gjorde comeback. Den tidigare ÖDFF–spelaren har haft stora problem med skador och gjorde sin första seriematch på tre år.

– Hon blir bara bättre och bättre, det tar såklart tid när hon varit borta så länge, men det känns väldigt positivt, säger Nyman.

Beröm i Frösön ges till Hanna Plantinger och Christine Thelin. Hos M/O var lagkaptenen Emma Zakrisson och Carolina Falkenberg duktiga.