Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svag första halvlek gick inte reparera

Inga träd tillåts växa till himlen och nu är ÖFK nere på jorden igen. Förlust hemma mot Ängelholm 1-2, (0-2) efter grus i maskineriet i första halvlek innebar att en lång förlustfri trend bröts.

– Vi fick matchen dit vi ville i första halvlek, konstaterade Ängelholms tränare Joakim Persson, nöjt efteråt.

Rent praktiskt innebar det att skåningarna täppte till bakåt och kontrade framgångsrikt. Inte minst 0-2–målet var en delikatess där Othman El Kabir sköt på volley, otagbart för Aly Keita.

– Det gick för långsamt för oss. Passningsspelet fungerade inte. Varför vet jag inte, men utan fart på bollen kunde vi inte rulla upp dem, konstaterade ÖFK:s mittfältsstrateg Ammar Ahmed.

Annars var det just Ahmed som hade chans att ge den här matchen ett annat perspektiv. Redan i åttonde minuten sköt han över i väldigt bra läge. Publiken hade nog räknat in ledningsmålet redan.

– Jag fick för mycket fot under bollen och då gick skottet högt över, fortsatte han.

Sen jämnades spelet ut och gästerna fick göra både 0-1 och 0-2 innan paus.

Det här fick ÖFK–ledningen att ta till djärva grepp. Bobo Sollander gjorde entré direkt i andra halvlek och som murbräcka längst fram passade han också fram till Seon Min Moons reducering.

Den kom redan i 51:a minuten – en perfekt inledning för ÖFK. Fast längre ville det sig inte, trots en intensiv press, bra spel och god lagmoral.

– Jag är stolt över spelarnas inställning och sättet som vi genomför andra halvlek. Samtidigt gratulerar jag Ängelholm till en fint genomförd match, summerade ÖFK–tränaren Graham Potter.

Fast i första halvlek gick det alltså grus i maskineriet, vilket till sist innebar att ÖFK:s förlustfria trend stannade vid nio matcher i rad.

Aly Keita var ny i målet och spelade utmärkt. Han stod för ett flertal vassa räddningar och hade definitivt ingen skuld i nederlaget.