Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Surt sa räven…

Val i Sverige handlar sällan om att bli störst. Istället handlar det om att kunna bygga allianser och om att komma överens mellan olika partier.

Inom Alliansen är vi vana att samarbeta och ta hänsyn till olika viljor. Det underlättar naturligtvis när ett nytt parti kommer in.

Det innebär också att man får ge och ta i diskussionen. Centerpartiet fick ge sig mot de övriga fyra i frågan om vindkraft på Moskogen. Att Socialdemokraterna sen kommer att ägna mandatperioden åt att hacka på oss för det är vi beredda på. Men möjligheten att fortsätta driva kommunen på ett hållbart och klokt sätt övervägde trots allt.

Tydligen har vi också olika syn på användandet av Facebook. För mig är det jättebra verktyg för att hålla kontakt med vänner och bekanta i när och fjärran. Det är inte i första hand en arena för politiska utspel. Många av mina Facebook-vänner är centerpartister runt om i landet. Självklart gläder det dem att en centerpartistisk kommunstyrelseordförande hälsar dem välkomna till stämma 2011. Men det är knappast en avgörande fråga i det nya allianssamarbetet för Åre kommuns framtid! Det borde en politisk räv som Ann-Marie Johansson inse.

Eva Hellstrand (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel