Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surrogates

/

Biostaden

Genre: Actionthriller/science fiction

Premiär: 2 oktober 2009

Med: Bruce Willis, Radha Mitchell, Rosamund Pike med flera

Regi: Jonathan Mostow

Speltid: 1 tim 28 min

Censur: Från 11 år

Annons

Betyg: 2 Föreställ dig att du kan förvandla dig till en annan människa, se ut hur du vill och göra vad du önskar utan minsta ansträngning. Uppleva det ena äventyret efter det andra, men aldrig behöva vara rädd för att bli skadad. Många av oss lever redan drömmen halvvägs, genom internetgemenskaper som Twitter, Facebook eller Second life. Men i nya Bruce Willis-rullen ”Surrogates” tar regissören Jonathan Mostow tekniken snäppet längre.

Handlingen bygger på en serieroman och utspelar sig i en amerikansk framtid där nästan varje medborgare har en surrogatrobot, som lever livet medan användaren sitter uppkopplad i en specialkonstruerad fåtölj i hemmet.

Filmen kickstartar när Bruce Willis FBI-agent i låtsasvärlden blir indragen i en mordhärva. Både surrogater och deras användare har blivit dödade. Agent Greer finner sig indragen i ett krig mellan dem som vill vidareutveckla surrogattekniken och de som vill hindra den. Själv har han helt förlorat kontakten med sin fru sedan de båda blev beroende av fenomenet.

”Surrogates” ställer en rad relevanta frågor om den snabba it-utvecklingens konsekvenser. Är det inte så att vi redan nu ägnar oss för mycket åt fejkvänskaper på nätet, i stället för äkta kärlek?

Mer läsning

Annons