Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superträff i Åre för Harleyälskare

600 Harley Davidson-cyklar och förare samlas i helgen i Åre för HOG Rally 2014.
Och en kommunjurist har specialkomponerat ett musikstycke till invigningen.
– Vi började planera redan för ett och ett halvt år sedan, säger Ulf Arnesson, stark man inom den lokala HOG:s.avdelningen som arrangerar träffen.

Annons

2010 ordnade Jämtlandsavdelningen av HOG, Harley owners group, en stor motorcykelträff i Åre.

– Vi gjorde det så bra att vi fick frågan om vi kunde tänka oss att göra det igen, säger Per Hörnell, ordförande i den lokala avdelningen som har sin klubblokal ett par hundra meter nedanför nya Östersund Arena.

Nu är det dags igen. På torsdag rullar runt 600 motorcyklar in i Åre by för en späckad helg av hojturer.

– Vi började planera redan för ett och ett halvt år sedan. Vi kommer ordna två turer varje dag. Bland annat till Storulvån, säger Ulf Arnesson som är general för träffen.

Det kommer även vara underhållning med lokala artister, exempelvis Micke Mojo Nilssons blandning av blues, soul och rock.

– Dels så har vi bara lokalt för att vi vill stötta det lokala musiklivet. Dels för att vi har så enormt mycket bra band här i länet. Då finns det ingen anledning att ta in någon utifrån, säger Ulla Nordin, artistansvarig.

HOG är en medlemsklubb för folk som åker Harley Davidson och sponsras av det ikoniska motorcykelmärket.

– Jag köpte min första båge för elva år sedan. Sedan dess har det blivit fem olika stycken, säger Ulla Nordin.

HD-åkare från elva olika länder kommer till träffen. Den mest långväga kommer från Jordanien.

– Han åker flyg upp men till exempel de från Italien har ju åkt upp (med motorcykel), säger Ulf Arnesson.

Hela helgen är späckad med aktiviteter. Bland annat svänger 40 motorcykelburna pilgrimer in på fredagen och gör ett stopp på sin tur från Sundsvall till Stiklestad i Norge.

– Invigningen på fredag kommer att bli riktigt häftig. Kommunjuristen (Östersunds kommun) Staffan Hillström är även en duktig musiker och han har skrivit ett stycke där det är med motorcyklar. Han har varit och lyssnat på flera olika motorcyklar och sedan valt ut fyra stycken som kommer stå på scenen i Åre på fredag tillsammans med Micke Mojo, avslöjar Ulla Nordin.