Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag trodde att det skulle komma"

/


Förhandsreportaget fokuserade på Michael Omoh. Sällan har vi varit så rätt ute.
– Allt föll på plats i kväll, säger Östersundsforwarden efter sitt hat trick mot Syrianska.

Annons

4–1-segern var en seger med stilpoäng. Men framför allt var det Michael Omohs match. Vinterförvärvet från Dalkurd gjorde sina första mål i superettan och han var värd vartenda ett.

Omoh har under de tidigare fem matcherna sannerligen lagt manken till för att hitta rätt. Han har dribblat, skjutit, gått på egna avslut, men han har också jobbat fram chanser för sina lagkompisar.

Men ändå, när du gör mål blir det ett hat trick direkt!

– Ha-ha! Ja, det hade jag inte förväntat mig. Men jag har hela tiden trott på att målen skulle komma.

Varför lossnade det plötsligt just nu?

– Jag vet inte. Jag gjorde inte så många förändringar i själva spelet. Jag bara fortsatte att jobba och springa bakom backlinjen, säger Michael, där han står i omklädningskorridoren.

Omoh om hur han hamnade i ÖFK: ”Det var ödet som ville det”

Det snabba 1–0-målet satte tonen för både honom och för matchen. Säsongsdebuterande Linus Sjöberg hittade Omoh på djupet och hans bredsidade bollen iskallt förbi Dwayne Miller.

2–0 kom i ett läge där Syrianska hade klivit upp i banan och tagit över bollinnehavet. Det målet var snyggast av alla och en helt egen prestation.

En passning lyftes ut på högre kanten, där Omoh fångade upp, slog sin motståndare och sedan fräckt vinklade in bollen ur snäv vinkel. Det var allsvensk klass på det målet.

Syrianska ska ha beröm för att man orkade resa sig i det läget. Man gjorde dessutom ett stiligt 1–2-mål. Viktor Wernersson hittade store Dinko Felic som vann luftduellen mot Bobo Sollander och mycket snyggt placerade in bollen i bortre gaveln.

– Syrianska var det bättre laget i 15 minuter efter vårt 1–0-mål. Ja, hela första halvlek var jämn, menade Graham Potter.

Nemanja Miljanovic var dock missnöjd med sitt lag och bytte direkt in två spelare till andra halvlek ("jag ville satsa framåt"). Det hjälpte inte.

Michael Omoh slog till för tredje gången. Den här gången hade dock Östersund lite tur.

Syrianska fick inte bort bollen i egen box, bollen studsade hit och dit innan den hamnade hos Linus Sjöberg på kanten. Hans inspel skarvades vidare av Moon till en helt fri Omoh som stötte in 3–1.

Då gick ridån ned för Södertäljelaget, som i sin iver att gå framåt sedan även bjöd på hav av ytor för Moon att kontra in 4–1.

– Vi var med i vissa delar, men de flesta mål skedde efter kontringar. Vi var okoncentrerat och bjöd på för många chanser och mål, sa en besviken Miljanovic.

Ni har mött både Jönköpings Södra och Östersund – kommentar?

– Båda lagen har individuellt skickliga poängspelare. Jönköping är lite svagare framåt, men tätt bakåt och väntar ut sina motståndare. Östersund har både och.

Michael Omoh verkar också ha "både och". 24-åringen är stark och snabb, har ett bra skott och är duktig i utmaningsspelet. En intressant spelartyp.

Ska du fira ditt hat trick?

– Nej, nej. Det är vardag i morgon. Men jag ska se en bra film. En actionfilm. Ingen romansfilm. Jag avskyr såna, ha-ha!

Läs mer:

Krönika: Kvällen när allt gick ÖFK:s väg

All fakta från ÖFK:s seger

Bildextra: Se bilder från matchen här!

Tv-analys: ”ÖFK tog greppet tidigt”

TV: Se presskonferensen efter ÖFK–Syrianska

Läs direktrapporteringen från matchen i efterhand

TV: Uppsnack inför ÖFK–Syrianska

Omoh om hur han hamnade i ÖFK: ”Det var ödet som ville det”

Mer läsning

Annons