Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sunne-Norderö-Frösö LRF-avdelning

Sunne-Norderö-Frösö LRF-avdelning

hade sitt årsmöte den 10 februari i Sunne sockenstuga.

Annons

Inbjudna till stämman var representanter från Handelsbanken som informerade medlemmarna om deras verksamhet och Mårten Arenskoug, jord- och skogansvarig vid banken berättade om vilka tjänster de kunde erbjuda.

Monica Jacobsson, ledamot i regionsstyrelsen LRF Jämtland berättade om olika kurser och vilken hjälp och stöd man kan få via LRF i sin gröna näring.

Sedan inleddes sedvanliga årsmötesförhandlingar av Per Söderberg. Till ordförande valdes Mikael Olsson. Ny ledamot blev Marianne Sundberg som tillsammans med de omvalda Henry Olofsson, Mats Bertilsson och Lars-Johan Örjeby och de med ett år kvar i styrelsen Nils Björid, Ingegärd Pettersson, Ingrid Sandberg och Sven-Erik Eriksson ska utgöra styrelsen under detta år. Sören Imnander hade tyvärr beslutat att avsäga sig fortsatta uppdrag i styrelsen och avtackades efter många år av lång och trogen tjänst.

Under mötet avnjöts en god och värmande soppa när medlemmarna i grupper fick arbeta fram förslag på verksamheter som man önskar att styrelsen jobbar med under året.

Mötet beslutade att anta en motion till regionförbundsstämman om att vägverkets projekt artrik vägkant ger ogräsrik åker.

Föreningen har i år haft en positiv medlemsutveckling på +16 medlemmar.

Föreningen har under året haft en del aktiviteter där den största är koutsläppet i Måläng. Denna aktivitet kommer att i år vara den 15 maj. Föreningen har även en hel del andra aktiviteter att genomföra under året då den firar 80-årsjubileum i år.

Per Söderberg avslutade med att läsa lite ut Nicke Sjödins böcker, vilket var mycket uppskattat, och medlemmarna fick gå hem med ett leende på läpparna.