Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sune Ringdahl, Östersund, 73 år

Ett oväntat och tragiskt chockbesked nådde oss måndagen den 24 mars, då vår älskade broder Sune hastigt avlidit under ett besök hos sonen Ola i Umeå.

Sune föddes i Åkersjön i en syskonskara om fem barn. 1946 flyttade familjen till Fugelsta i Marieby, där föräldrarna Anton och Kerstin förvärvat en jordbruksfastighet.

Sune växte upp i Fugelsta och började sin skolgång, som fortsatte med realexamen och senare ingenjörsexamen på John Ericssonskolan i Östersund. Sune fick omgående anställning i byggbranschen hos Byggfirma Joel Persson i Östersund, en anställning som varade under många år. Bland annat hade Sune ansvar för ett stort antal villor i östra och västra Odensala som byggdes under 70-talet. När Joel Persson sålde sitt företag ingick Sune som delägare i det nya bolaget.

Därefter drev Sune eget företag som byggkonsult och besiktningsman. Han skapade sig ett gott renom­mé och förtroende inom branschen.

Sune ingick äktenskap med Margareta år 1967. Barnen Åsa och Ola föddes 1968 respektive 1971.

Familjen bodde första tiden på Frösön och i Odensala för att sedan bygga egen villa i Marieby. Hans familj kom alltid i första hand.

Sune var mycket intresserad av fjäll och natur och tillbringade många dagar och helger i sitt fritidshus i Åkersjön.

Han har varit engagerad i Mariebykören under många år. Han älskade sång och musik och gladdes ofta av tidens musik.

1990 gick Sune och Margareta skilda vägar, men förblev goda vänner under alla år.

På senare år har hälsan inte varit den bästa, så att han trappade ner lite på uppdragen allteftersom.

Sune hade ett öppet och varmt hjärta. Han tvekade aldrig att hjälpa till med skiftande problem, vad det än var. Han sparade aldrig på krafterna bara han kunde ge en hjälpande hand eller ett gott råd.

En mycket älskad broder har lämnat oss.

Saknaden är mycket stor och vi kommer alltid att minnas honom som en generös, glad och positiv person, som hade nära till skratt och glädje.

Syskonen Ivan, John och Lilian