Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Saints begärs i konkurs

Jämtlands damligakonkurrent Sundsvall Saints har begärts i konkurs. Advokatfirman Abersten har fått nog på grund av en obetalad räkning.

Annons
Orsaken är att Saints trots upprepade försök ännu inte slutfört sin betalning för en tjänst som klubben fick hjälp med under 2003 till 2005. Den totala skulden var från början 16 500 kronor, varav Saints nu har cirka 9 000 kronor kvar att betala.
– Vi har fått nog helt enkelt. Det är nonchalant av dem att inte betala. Det är ju faktiskt en bidragstagande förening, säger Per Larsson från Abersten till Dagbladet.
Sundsvalls klubbchef Peter Johansson svarar:
– Jag visste inte att det skulle gå så här långt, men vi får skylla oss själva.
Även kronofogden har varit inkopplad, men myndigheten har endast lyckats driva in drygt 7 000 kronor, då endast lite av värde fanns att utmäta hos föreningen. Advokatfirman har därför begärt Sundsvalls Saints i konkurs, i ett sista försök att få tillbaka sina pengar.
– Vi vet att det här har legat hos kronofogden och nu kanske de har ledsnat på oss. Vi har helt enkelt inte haft en tillräckligt bra dialog med dem, säger Peter Johansson.
– Vi har inte kunnat göra rätt för oss i tid helt enkelt. Vi är ju inte någon gigant. Som förening ligger vi efter med skulder sedan flera år tillbaka, men vi har avbetalningsplaner med de flesta.
Saints har också ytterligare skulder på 42 000 kronor hos kronofogden. Nu ska klubben i alla fall se till att klara av skulden till Abersten.
– Jag antar att man måste få några dagar på sig att betala, säger Peter Johansson.

Mer läsning

Annons