Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsjöslingan i Jämtklassikern

På lördag går den populära och vackra Sundsjöslingan på cykel igen med Sundsjö hembygdsförening som arrangör. Som vanligt är Sundsjö hembygdsgård i Torsäng platsen för start och mål. Alla kan vara med. Gammal som ung och det är ingen tidtagning. Banan går runt Sundsjön och är 26 kilometer. De vackra byarna Fanbyn, Marsätt, Samsta, Lövsta, Hosjö och Fjällsta passeras. Kotroller med saft och kakor finns i Samsta och Lövsta. Utlottningspriser och servering i hembygdsgården.

Sundsjöslingan ingår tillsammans med Krokomsturen på skidor i februari och Frösöluffen till fots i juni i Jämtklassikern. Den har införts för att stimulera jämtarnas motionerande.

l år gick Kokomsturen söndagen 23 februari och Frösöluffen lördagen 14 juni. För att erövra Jämtklassikern ska loppen genomföras under en tolvmånadersperiod. Man får starta när man önskar. För Jämtklassikern ansvarar en kommitté som utfärdar och överlämnar diplom och plakett som bevis på att Jämtklassikern erövrats.

Anders Turén