Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sund konkurrens i Krokom

Moderaterna i Krokoms kommun har under mandatperioden arbetat aktivt för bättre framförhållning och politisk styrning. Vi planerar för nya bostadsområden, hyreshus och bostadsrätter samt fräschare utemiljöer.

Barnkommunen ska fortsatt utvecklas inom skola och barnomsorg med kvalitet, valfrihet och goda resultat. Vi ger högre livskvalitet med nya äldreboenden och en utvecklad äldreomsorg som tar tillvara på livskraften hos våra äldre.

I Föllinge tog vi ansvar gentemot skattebetalarna genom en upphandling med bibehållen kvalitet och lägre kostnader vilket frigjort pengar till övriga verksamheter. När avtalet nu går ut är det dags att öppna för LoV och valfrihet även där.

Det är lovande att Blom delar vår syn att arbetssituationen för våra chefer och tjänstemän måste förbättras. Vi är övertygade om att de både vill och kan skapa en konkurrenskraftig verksamhet inom kommunens ansvarsområden – även med LoV! Därför vill vi flytta ut en del ansvar så att beslut kan fattas närmare de verksamheter de berör så att cheferna får tid till verksamhetsutveckling.

Till skillnad mot vänstern gömmer vi oss däremot inte bakom populistisk retorik utan vill behandla alla lika. Eftersom den ersättning som våra kommunala chefer får är rimlig utifrån ansvar och arbetsinsats tycker vi att en privat aktör med samma ansvar och arbetsinsats borde ha rätt till samma ersättning. Sedan lägger vi oss inte i om det gäller skolskjutsar eller vård och inte heller om pengarna tas ut som lön eller som vinst så länge som kostnaden för kommunen är lika eller lägre för samma eller högre kvalitet.

För oss moderater tillsammans med våra samarbetspartier är valet fortfarande enkelt. Vi väljer att i sund konkurrens sporra och tillåta alla aktörer som bidrar till högre kvalitet och lägre kostnader för våra skattebetalare. Vad väljer du?

Björn Hammarberg (M)

Elisabeth Svensson (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel