Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sulkybyte – då blev det seger direkt

Inte en seger på 27 starter – men nu kanske kretsen kring Lilla Tribut har hittat segerreceptet.
– Ja, vi testade en "jänkarvagn" den här gången ... och jag måste säga att jag är lite frälst, sa Rikard Skoglund efter segern.

Om det var jänkarvagnen – en lite annorlunda typ av sulky – eller bara vanlig klassisk topp form som låg bakom segern låter vi vara osagt. Kanske var det en kombination av dessa båda faktorer:

– Jag har varit väldigt skeptisk till snacket om jänkarvagn, men vi bestämde oss för att prova och jag måste säga att jag är lite frälst. Det känns som att den hjälper hästarna att springa längre.

– Men samtidigt har hästen knallform för dagen, säger Skoglund som vann efter ett lopp i ledningen hela vägen.

Segertiden 15,9/2140 i V5-2 meter var en redig rekordsänkning.

I det första V5-loppet fick Jimmy H Andersson sätta dit Crooked efter en vass avslutning. Fin revansch för den framgångsrike Bergsåkerslärlingen som vid senaste besök i Östersund stöp i backen när han körde en häst som kvävde sig.

– Jo, är jag lite öm fortfarande, men det gick ju bra för både mig och hästen, kommenterade Andersson.

I V5-3 fick 63-årige amatören Håkan Dahlström vinna sitt första lopp sedan september 2011. Då liksom nu var det kallblodet Sölvsveds Hercules som visade vägen till vinnarcirkeln.

– Vi har lagt ned mycket tid på grundträning, på att få travet att stämma. Nu var det aldrig någon fara, men travet var inte perfekt sista 50 meterna, sa Dahlström.

V5-4 vanns av favoriten Billy The Kid Zenz – trots att han hamnade risigt till från sitt innerspår bakom bilen.

– Jag visste att det skulle bli svårt från start från innerspåret, och det blev det, säger Erik Holm som länge satt fast i rygg på ledaren.

– Men sen kom vi ut 700 kvar, så egentligen löste det sig perfekt, sa Holm efter att ha hållit undan för utvändigt avslutande Seven Of Nine med ganska knapp marginal.

I det avslutande V5-loppet skrällde det till ordentligt – Iabbok Sec vann tillsammans med Martin P Djuse till 16,93 i odds och V5-värdet steg till drygt 27000 kronor.