Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succén tog Nonono på sängen

Med hitlåten "Pumpin' blood" blev Nonono kända över hela världen. Succén ledde till många livespelningar, något trion inte var vana vid.
– Det var mest hemskt, säger gitarristen Michel Flygare.

En melodiös vissling spreds som en löpeld i världens radiostationer i fjol. Det var den trallvänliga hitlåten "Pumpin' blood" av det svenska bandet Nonono.

Låten blev fjolårets mest spelade i P3 och ledde till konsertbokningar på den annars så svårflörtade amerikanska marknaden.

– Vi pratade om vad najs det hade varit om låten funkade i Sverige. Jag tänkte "om den spelas i P3 en gång då kan jag dö lycklig". Så när USA och Europa blev intresserade var det fantastiskt, säger sångerskan Stina Wäppling.

Tillsammans med Tobias Jimson och Michel Flygare startade hon bandet för två år sedan. Det är en på förhand ganska otippad trio. Michel och Tobias, som har jobbat tillsammans som musikproducenter i tio år under namnet Astma & Rocwell, träffade Stina Wäppling via en gemensam bekant.

Sångerskan studerade då psykologi i Brighton, Storbritannien, och skrev låtar på fritiden.

– Vi är rätt olika personer, men jag tror att det är positivt. Om man har ett irriterande drag själv så är det ofta vad man blir irriterad på hos andra. Tobias och Michel har inte alls de sidor som jag stör mig på hos mig själv, säger Stina Wäppling.

Olikheterna till trots. Ett gemensamt drag som bandmedlemmarna delar är att de inte var vana att stå på scenen innan succén med "Pumpin' blood". Upplevelsen kom närmast som en chock.

– I början var det mest hemskt, men det finns inga knep för att komma över det utan man måste bara ta sig igenom det, säger Michel Flygare.

Han får medhåll av Stina Wäppling som säger att erfarenheten var "obehaglig till en början", även om bandet nu uppskattar att spela live.

– Jag tycker om att ha neddragna persienner när vi spelar in och Michel och Tobias har suttit i sin skyddade studiomiljö. Då blir det speciellt när folk plötsligt tittar på en, får titta på en och dessutom tar kort, säger hon.

Om bandet fortfarande är ovana vid konserter så lär de inte vara det vid årets slut. Efter att bandet släppt sin debutskiva "We are only what we feel" i dagarna inleds en omfattande USA-turné med 28 spelningar.

Nonono, fredag, Stora Dans, 23.00

Karl Dalén/TT

karl.dalen@tt.se