Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé när tjejerna invaderade travbanan

/
  • Lars Nordström styr Opal Brick över mållinjen i V5-inledningen. Det var en av två hemmasegrar inom V5 i går kväll på Östersundstravet.
  • Sara Svedevall, Karin Kolmevik och Jessica Johansson var tre av de 200 damer som besökte Östersundstravet i går för Tjejkväll.Foto: Johan Axelsson

Tjejkväll på travet – kan det vara något det? Ja sett till stämningen på Östersundstravet i går kväll så var det succé.
– Det här var riktigt roligt, säger Sara Svedevall.

Annons
För att locka fler kvinnor på läktarplats arrangerade Östersundstravet en Tjejkväll i går kväll.
Spiltans krog var reserverad för enbart kvinnor och där var det fullsatt, ungefär 200 gäster.
Tre tjejer som satt inne i värmen med mat och dryck var Sara Svedevall, Karin Kolmevik och Jessica Johansson.
Ingen av dem hade tidigare varit på en travtävling.
– Det här känns spännande. Bara att vi lämnat in ett system fast vi egentligen inte vet vad det handlar om, säger Sara Svedevall.
– Jag tycker det här är en bra grej, att locka hit nya. Många får såklart upp ögonen för travet, säger Karin Kolmevik.
– Ja och man får träffa nya människor, säger Jessica Johansson.
Vad gick ni på när ni plockade ut hästarna?
– Namn, såklart. Vi tänkte ha Hollywoodtema men det sprack, säger Sara Svedevall i början av travkvällen.
Några timmar senare när sista V5-loppet skulle köras var stämningen fortfarande hög i restaurangen. Trots att systemet sprack tidigt på kvällen.
– I andra loppet försvann vi, men vår spik var nära. Fast vi har lärt oss att nära inte räknas. Men det var riktigt roligt ändå, säger Sara Svedevall.
Kan ni tänka er att komma tillbaka?
– Ja, jag kan absolut tänka mig det. Det var ett roligt nöje, men många tycker nog att det känns lite fånigt när man inte kan det här, säger Sara.
– Ja kommer nog tillbaka, säger Jessica Johansson.
Hur var stämningen då hos stammisarna som för kvällen blivit förvisad till styrelserummet där de bjöds på mat. Ja det var väl inte lika högt i tak som inne hos damerna – men ändå okej.
– Det här med att damerna får en kväll är okej. Det är ett bra initiativ, att försöka få hit lite nya. Men sen hade de kunnat göra lite bättre för stammisarna, säger KI Henriksson, från Svenstavik som sällan missar en tävling på Östersundstravet.
Det är andra året i rad som Östersundstravet har Tjejkväll och det har varit väldigt populärt. Förutom mat och dryck i restaurangen fick de möjlighet till en vandring på stallbacken. Sju företag, som sponsrade, fanns på plats och visade upp deras företag och produkter.
– Det här har varit jättelyckat, ett jättebra koncept. Vi vill bryta lite av den mansdominerade trenden och locka nytt folk, säger travbanechefen Jan Quicklund.
Det återstår nu fyra tävlingsdagar för året på Östersundstravet. Publiksnittet ligger på ungefär 1 450 åskådare med Jämtlands Stora Pris inräknat. Utan den stortävlingen ligger snittet på 1 100–1 200.
– Vi är en av de få banor som hållit stången mot fjolåret. Pratar vi statistiskt är det några enstaka personer varje kväll som vi tappat, säger Quicklund.

Mer läsning

Annons