Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé när rallyserien avslutades i Höglekardalen

Det blev stor succé när Jämtlands Rallyserie avslutades med spektakulär tävling i Höglekardalen.

– Det är nog den bästa backe jag kört i, sa Pär Pålsson som vann Volvo orginal.

Annons

Det var start vid husvagnscampingen i Höglekardalen och sedan skulle man ta sig uppför berget i 1700 meter med en höjdskillnad på 120 meter. Det här var sista deltävlingen för i år i Jämtlands rallyserie och efteråt kunde alla konstatera att det blev ett lyckat arrangemang.

– Alla var väldigt nöjda med premiärtävlingen här i Höglekardalen och de tyckte att det var en bra bana. Den är ju rejält krokig, sa tävlingsledaren Per Nilsson.

Dessutom lockades mycket publik till tävlingen och sträckan var kantad av rallyentusiaster.

Snabbast av alla uppför backen i Höglekardalen var Lennart Gälliner som susade upp på 1,19,0 i en Mitsubishi. Därmed är det också gällande banrekord. Gälliner vann inte bara finaltävlingen utan han tog också hem hela serien i klassen 4WD.

En annan förare som hade en lyckad helg var Pär Pålsson i sin Volvo. Han var snabbast i sin klass,VOE-Eko A+B, och tog hand om slutsegern i Jämtlands rallyserie.

– Det var en fantastiskt skojig backe att köra i. Den hade bra längd och innehöll både kurvor och raksträckor. Den här tävlingen kommer att bli kvar eftersom alla gillade den, sa Pär Pålsson.

Det här var genrepet för Pålsson inför sista SM-deltävlingen som avgörs i Västerås 13 oktober.

– Det är väldigt bra att få de här tävlingarna som ett komplement till SM, sa Pålsson som ligger totalfyra i SM inför den sista deltävlingen.

Efter några års frånvaro gjorde Peter Ågren comeback i sin nyköpta Toyota Corolla GT1600.

– Jag har klarat mig många, men nu kände jag att det var dags för en comeback. Men det är mest för skojs skull. Det är inte på samma alvar som när man åkte i SM. Men visst vill man köra så fort som möjligt när man väl får på sig hjälmen, sa Peter Ågren.

Ingen allvarligt menad comeback?

– Nej, det är som sagt mest på skoj. Men jag satsar på att åka några vintertävlingar framöver.