Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé när ÖIK slog ett slag för tjejhockey

Över 40 tjejer ville prova på att lira ishockey i helgen.

Meriterade landslagsspelaren Danijela Rundqvist hyllar ÖIK:s satsning.

– Vi behöver mer tjejer i svensk hockey och jag blir så glad över ÖIK:s initiativ, sa Rundqvist som fanns med på isen.

Östersund har länge varit utan damhockey. Men nu tar man krafttag för att få ändring på det.

– Sedan vi fick klart med att det skulle bli en ny arena så tog vi beslutet att satsa på att få tjejer att börja spela. Det här hade vi med i planerna som vi presenterade för kommunen. Tjänstemännen på kommunen tyckte dock att det var orealistiskt att få till verksamhet för tjejer. Det gör det extra intressant att titta ut på isen i dag, säger ÖIK:s ordfäörande Micael Lundmark.

Över 40 tjejer i åldrarna 6-13 år fanns med på isen under helgen och med på isen fanns också förre landslagsspelaren Danijela Rundqvist som var med när Sverige tog OS-silver i Turin.

– Det är fantastiskt roligt när klubbar tar sådan här initiativ. Jag är gärna med och håller i träningar. Nu var det många tjejer som kom som aldrig ens hade åkt skridskor tidigare. Det var så roligt att se glädjen, sa Danijela Rundqvist.

Många tror att man behöver börja spela i tidigt i livet för att bli en bra spelare. Danijela Rundqvist är ett levande exempel på att så inte är fallet.

– Jag var 13 år då jag började spela hockey. Innan jag la av hann jag spela över 220 landskamper, sju VM och tre OS, säger Danijela Rundqvist och skrattar.

Nu hoppas ÖIK att få till minst en träningsgrupp för tjejer framöver.

– Jag hoppas och tror att vi lyckas. Det är bara för alla tjejer som är nyfikna att komma till någon av våra träningar och prova på, säger ÖIK:s ordförande Micael Lundmark.