Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för slutsåld releasefest

/
  • Legalize Lola, med Elin Larsson i spetsen, bjöd på sju av åtta låtar från sin skiva under fredagens releasefest.
  • Moron Express gjorde ett praktjobb som uppvärmningsakt under fredsagskvällens festligheter.

Legalize Lolas releasefest för skivan Black wood blev en succé både gällande besökarantal och publikmottagande. Även punkarna i Moron Express mottogs med jubel av en fredagsglad publik.

Annons

Att kliva in i Storsjöteaterns studioscen under fredagen var som att göra en mindre tidsresa. Ur högtalarna strömmar gamla klassiker av Zeppelin, Hendrix och The Doors. Längs väggar hänger tyger som vittnar om att kvällens värdar vill förmedla ett helhetskoncept. På scenen står bords- och golvlampor med gammaldags skärmar. En del av kvällens klientel är uppklätt i ett 70-tals nostalgiskt mode med hårband, luftiga skjortor och moderna stuprörsjeans. I ett hörn sitter ett kortspelande sällskap på golvet.

Trots att två lokala akter står på schemat har biljetterna sålt slut.

– Vi har fått säga nej till folk i dörren, säger Legalize Lolas basist Thilda Persson.

Förbandet Moron Express dundrar igång på scen som en väckarklocka i den milda mingelstämningen. För sin punk i 90-talsstil, á la Millencolin eller Green Day, får de ett varmt mottagande och tvingas köra ett oplanerat extranummer.

När Legalize Lola tar över scenen är det en tvär vändning från gladlynt partyrock till suggestivt muller. Bandet har gått all in på tematisk klädsel och hårt smink. Trummisen Tove Kram bär inledningsvis en hockeymask med horn. Dramatiskt är bara förnamnet. Det enda som saknas är en rökmaskin.

Det syns snabbt att Legalize Lola är ett liveband. Spelglädjen skiner igenom och den kompakta lokalen pressar ihop ljudbilden väldigt väl. Primalskriken och headbangandet kulminerar i "Mary". Musiken går från att vara hypnotiskt postrockig till maniskt manglande. När Elin Larsson vrålar "baby, baby, baby" med Robert Plant-röst och lutar sig fram mot en röjande publik är succén ett faktum. När sju av åtta låtar från Black wood har spelats håller bandet tacktal till vänner, familj, studieförbundet Sensus och ett extra tack till Johan Arveli. Som avslutning bjuds vi på en ej inspelad låt som lovar gott även för framtida inspelningar.

Mer läsning

Annons