Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för kulturfritids i Strömsund

Kulturfritids är en uppskattad verksamhet bland barnen i Strömsund. I år deltar fler barn än tidigare.
– Vi tror att barnen behöver sådan här verksamhet, säger Runar Englund, ordförande i Strömsunds konstforum.

De senaste fem åren har Strömsunds konstforum arrangerat "Kulturfritids" för barn i åldrarna 6-12 år. Under en vecka får barnen prova på olika konsttekniker, både inom målning och inom fotografering.

Tidigare år har verksamheten legat första veckan på sommarlovet, men i år flyttades den till början av augusti.

– I år bestämde vi att vi skulle ta det senare. Nu har barnen lite mer ro eftersom det har varit sommar, säger Runar Englund.

Bytet av vecka har gett effekt. I år deltar 30 barn i kulturfritids – fler än tidigare.

– Första sommarlovsveckan är det många idrottsskolor att konkurrera med och barnen vill vara med på båda delarna, säger Runar Englund.

Tvillingsystrarna Tilda Hjelm och Saga Hjelm, 10 år, har båda varit med på kulturfritids i flera år. I år är även deras lillasyster Klara Hjelm, 6 år, med.

– Det är roligt att måla, allt är roligt med att måla, säger Tilda Hjelm.

I år har hon och de övriga deltagarna fått prova på att göra något som de inte tidigare gjort – att gjuta gipsmasker som de senare målat ansikten på.

Barnen har också fått jobba med encaustic art. Det är en konstform som går ut på att man målar med hjälp av bivax och strykjärn. Dessa alster kommer att visas på en utställning på Galleri Katten i september.