Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Joelmässan

Årets Joelmässa är en gigantisk succé. Saknaden har varit stor och helgen visar att varumärket Joel håller.

Efter artons års uppehåll tog Hammerdals IF risken att dra igång Joelmässan igen. Förra året gjorde de en mjukstart, med bara en dag. Det blev succé, och därför vågade man detta år satsa på hela helgen, precis som förr.

Man märker tydligt att Joelmässan är djupt förankrad i människors hjärtan. Suget är stort och varumärket "Joel" håller fortfarande. Redan på fredagskvällen kom 600 inlösta besökare och under lördagen strömmade människor till i tusentals, som fyllde hela Svartviken och vimlade i samhället.

Mässgeneralen Susanne Söderman är trött men glad:

– Det är jätteroligt!

Även om arrangemanget kräver mycket arbete så känns det mera roligt än betungande, tycker hon. Olika ansvarsområden har fördelats på personerna i arrangörsgruppen.

– Vi är tretton stycken i gruppen och det är en så otroligt bra grupp.

Människor, med många goda minnen från tidigare års mässor, kände igen sig. Årets Joelmässa innehöll, precis som förr, en salig mix av Knallar, skoteråkning på vattnet, fotboll, Joelmilen, med fyra olika distanser och stafett, artistuppträdanden, dans, cykeltävling, hundparad, skateboard och mycket, mycket mera. Även om samhället kanske inte riktigt kokade som förr, så sjöd det ändå rätt bra.

Karnevalsstämningen var på topp när Joeltåget drog genom Hammerdal. "Äntligen kom sommaren", uttryckte badande ungdomar på en vagn, och baktill fanns förklaringen varför: "Det krävdes en Joelmässa!". I paraden fanns också de "dissade missarna" från 1970-talet, alltså de som blev ratade när Miss Jämtland utsågs. Här fanns turister på björnsafari och välväxta, lättklädda herrar på träningsläger, liksom tillväxten till motorcykelgängen i form av "Babes Angels". Sikås använde hela alfabetet för att beskriva förtjänsterna med sin by.

"Joelträffens" många motorintresserade tog naturligtvis tillfället att visa upp sina tjusiga bilar, inte bara en gång, utan defilerade varv på varv, uppblandade med värstingtraktorer, motorcyklar och hästekipage.

Folket njöt och denna megasuccé bådar gott för Joelmässans framtida existens.