Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för geologins dag

Geologins dag blev en succé i Ångsta. Närmare 200 personer besökte Locknekraterns meteoritcenter under dagen.

– Det är stort intresse för geologi, säger Camilla Olsson, ordförande i Locknekraterns ekonomiska förening.

Geologins dag firades över hela landet under lördagen. På fredagen var det nationell invigning på Locknekraterns meteoritcenter, där landshövding Britt Bohlin invigde festligheterna.

– Det tror jag bidrog till att det var mycket folk här i dag. Det var väldigt roligt att det kom så många, säger Camilla Olsson.

Under dagen fanns det möjlighet att få en guidad tur av stigen som går längs södra kanten av kratern där meteoriten slog ner för 455 miljoner år sedan. Det gick att se filmen om Locknekratern till reducerat pris och det fanns även möjlighet att träffa Jämtlands läns amatörgeologiska sällskap.

– Jord, berg, vatten och luft - allt det är geologi. Det handlar om att förstå samband och hur olika saker påverkas. Det har varit en fantastisk dag. Vi hoppas att folk ska förstå geologins skapelseberättelse, säger Stig Dahleman, ordförande i Jämtlands amatörgeologiska sällskap.

Stenslipning, utställningar och barntävlingar var en del andra aktiviteter som bjöds under Geologins dag i Ångsta. Camilla Olsson var mycket nöjd med dagen.

– Det har varit en väldig succé. Det har kommit så mycket folk att vi inte har kunnat räkna alla.