Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Brunflo när vilja slog klass

Efter att ÖIK vänt matchen med fyra snabba mål kändes det avgjort. Men Brunflo gav sig inte, tog sig tillbaka – och avgjorde i förlängning.

– Riktigt bra moral att vi vänder igen i tredje, säger tvåmålsskytten Kristoffer Pihlqvist.

Annons

Kristoffer Pihlqvist, nyförvärvet från HV71:s SM-vinnande J20-lag, och denna säsong lagkapten i Brunflo, skulle bli matchens stora förgrundsfigur när ett heltaggat Brunflo skrällde i derbyt mot ÖIK.

– Vi gav oss fan på att vi skulle gå ut och ge allt vad vi kunde. ÖIK är ju bland de bättre lagen i serien, men i derbymatcher kan väl allt hända. Vi går ut och kör med en jäkla energi från ruset från publiken, säger Kristoffer Pihlqvist, som var den som satte tonen när han gjorde 1–0 efter halva första perioden sedan ÖIK:s Joel Asp fått hjärnsläpp och skickat pucken rakt i gapet på Brunfloforwarden.

Fem minuter senare assisterade han Joel Hellströms 2–0. En drömstart efter en stark första period där allt stämde för Brunflo, medan ÖIK saknade både kampvilja och koncentration och mäktade bara med tre skott.

I andra perioden bjöd även ÖIK upp till dans och derbykaraktären började infinna sig med fler tacklingar och högre tempo. När Johan Skiöld reducerade dröjde det bara åtta minuter innan ÖIK vänt matchen till ledning 4–2.

– Allt studsar vår väg, sen som väntat steppar dem upp i andra perioden och gör fyra och då kan man väl tro att vi ska lägga oss ner och dö, men det gör vi inte, säger Kristoffer Pihlqvist.

Många trodde nog att det var avgjort, och även ÖIK-spelarna tycktes ta segern för givet när man gick ut till period tre, och Brunflo såg sin chans. Pihlqvist hittade Robin Larsson som reducerade med ett kanonskott i nättaket, och med ett äkta viljemål kvitterade Brunflokaptenen tre minuter senare.

– Vi sa ju det (inför tredje) att de kanske känner att de har vunnit nu när de gjort fyra och blir lite övermodiga. Så då är det lika bra att köra och chansa lite när vi inte har något att förlora.

Inget stämde längre för ÖIK vars frustration blev extra tydlig strax efter kvitteringen, när lagkapten Tobias Falk drog på sig ett matchstraff för en tackling mot huvudet.

Matchen gick till förlängning och sudden death. Där klev ett annat nyförvärv fram. Robin Larsson, centern från Njurunda visade för andra gången en knivskarp skärpa när han satte det matchvinnande målet som fick Klanghallen att brista ut i ett vrål av glädje.

– Jo men det säger ju sig själv, det är ju de roligaste matcherna att vinna, säger tränaren Agne Ericson efter segern.