Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för "Alx" i Göteborg

Pole position i kvalet och till slut en andraplats.

– Det här gick bättre än vad jag vågat hoppats på, säger "Alx" Danielsson efter andraplatsen i Göteborgs stadslopp.

Annons

Alexander Danielsson hade en riktig kanonhelg i Göteborg, tredje tävlingshelgen för året i TTA-serien.

Det började redan på testsessionerna, där han presterade snabba tider direkt utan tidigare vetskap om banan som ligger ute på Bananpiren i Göteborg.

Därefter blev det pole position i tidskvalet.

– Jag är riktigt stolt över att vi lyckades vara snabbast i kvalet. Jämför man med Volvo-teamet som vi slogs främst med i helgen har de fyra proffsförare med stor budget och tillverkarstöd. Vi i Brovallen Design är ett litet team där det mesta kommer från externa sponsorer.

– Det kändes över lag som att hela teamet hade en kanonhelg och verkligen gjorde sitt bästa. Föraren är bara sångaren i bandet och det krävs att alla är på topp, säger "Alx".

Även om Thed Björk tog över ledningen redan i starten kunde Danielsson hålla andraplatsen och sedan försvara den hela vägen, även om han hade problem med att hålla bakdäcken fräscha.

– Det blev jättehalt bak och jag fick ändra körstil för att spara på bakdäcken. Jag var ute och touchade i räcket totalt tre gånger tror jag.

"Alx" hade ändå marginalerna på sin sida när han var ute och körde brett. Stallkamraten Jan Brunstedt körde in i muren på ett av banans snabbaste partier och fick åka till sjukhuset.

Andraplatsen för Alexander Danielsson borde förstås innebära att han får fortsätta i teamet resten av säsongen, kan man tycka. Men i racingvärlden handlar det även om att hitta rätt finansiering.

– Den här helgen visade jag och teamet att vi hör hemma i toppen. Positionen har förbättrats, men inget är klart. Jag har några krokar ute, så vi får se vad som händer.

Om tre veckor väntar nästa race i TTA-serien, då i Falkenberg. I sammandraget ligger "Alx" sexa på 29 poäng efter tre tävlingshelger. Leder gör Volvos Fredrik Ekbom på 60 poäng.