Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styvpappan: Vi vill bara ha det här överstökat nu

De anhöriga till den avlidna kvinnan har väntat på en fällande dom i tre år. Styvpappan Björn Ivangen säger att allt de önskar är att få möjlighet att gå vidare och sörja i fred.

– Vi vill bara ha det här överstökat nu, säger han.

Annons

Det har varit en jobbig vecka för den avlidna kvinnans familj som i går fanns med i rättegångssalen. Från sin plats ganska långt bak i salen följde styvpappan Björn Ivangen slutpläderingarna. Då och då lade han en tröstande arm om sin hustru, den avlidna kvinnans mamma.

– Jag vill inte döma någon, men jag kan fördöma, säger han om den 48-årige norrmannen.

Björn Ivangen känner egentligen inte 48-åringen. De hann bara träffas några gånger innan den ödesdigra natten på campingen i Östersund. Men han kommer väl ihåg sitt första intryck av mannen.

– Han var pratsam, kanske lite skrytsam, men han hade social kompetens. Tyvärr var han också manipulerande, säger Björn Ivangen.

Han berättar att styvdottern befann sig mitt i en uppslitande skilsmässa när hon träffade 48-åringen. Hon drömde om ett stabilt och tryggt liv och trots att hon var medveten om att hans kriminella förflutna blev hon förälskad i honom. Så förälskad att hon ville förlova sig med honom efter att bara ha känt honom i ett halvår.

– Hon var sårbar och ett lätt offer. Det är lätt att bli det när man behöver någon som är snäll, säger Björn Ivangen.

När det var dags för försvarets slutplädering lämnade mamman och styvpappan rättssalen.

– Vi behöver inte höra det här, säger styvpappan.