Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrningen över ekonomin förbättras

Landstingsdirektören ska se över budgetansvaret inom landstinget. Ansvar och konsekvens ska därmed tydliggöras

Det förslaget kom från Alliansen inom landstinget när landstingsstyrelsen sammanträdde under onsdagen och de fick stöd av majoriteten.

– Styrningen över det ekonomiska arbetet i landstinget måste förbättras. Bland annat kan vi se att ekonomichefens roll kan förstärkas. Ansvar och konsekvenser av att inte följa budget måste tydliggöras, säger Christer Siwertsson (M) i ett pressmeddelande.

– Det redovisade resultatet i månadsrapporten per november är mycket otillfredsställande och rapporterna som redovisats under året har visat på ökande underskott, konstaterar Finn Cromberger (FP).

November månads resultat försämrades jämfört med oktober till 16 miljoner kronor. Prognosen för hela året beräknas nu till 57 miljoner. Det är främst köpt vård samt riks- och regionvård som kostar mer än beräknat.

Landstingsstyrelsen klubbade även förslaget att satsa 1,6 miljoner på att upphandla naprapater och därmed inte förnya gällande avtal med dem som sysslar med Feldenkraismetoden.