Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrelsen hotar med nedläggning

En ny ledarkris har seglat upp i K/D. Fem av sju styrelseledamöter hoppar av inom kort och signalerar samtidigt för att det finns risk att klubben måste läggas ned.

Styrelsen, som är en interimstyrelse och som saknar en vald ordförande, har i en sista nödåtgärd sänt ut ett brev i Krokom där de förklarar det akuta läget i K/D 55. Rubriken är "Utveckling eller avveckling?".

I brevet skriver styrelsen bland annat följande:

"Det här brevet riktar sig till alla i bygden som ser ett värde i att KD IF 55 ska finnas kvar. Det är viktigt att alla engagerar sig, oavsett om ni har aktiva barn eller ungdomar i föreningen eller inte, oavsett om ni är involverad eller inte i föreningen.

Under en längre tid har det varit tydligt att det saknas människor som bidrar med resurser i så stor utsträckning att arbetsbördan på de andra inom föreningen blir mindre. Sedan många år tillbaka har vi varit för få aktiva och engagerade människor som drivit denna förening, vilket vi försökt uppmärksamma på olika sätt. Vi har många, fantastiska människor som bidrar, men tyvärr är dessa för få och orken tryter".

För ett par veckor sedan kallade K/D till en medlemsträff för att förklara den krisartade situationen. Resultat blev misslyckat eftersom så få medlemmar dök upp.

"Så har det varit på samtliga möten vi kallat till" skriver man vidare i brevet.

Nästa hållpunkt för en positiv förändring inträffar 24 februari, då K/D håller årsmöte. Då kommer fem av sju styrelsemedlemmar att avgå eftersom deras mandattid går ut.

Om inga nya styrelseledamöter kan godkännas blir det ett extra årsmöte inom några veckor. Då hotar styrelsen med att klubba igenom det värsta scenariot; att lägga ned K/D.

En av ledamöterna i styrelsen, som vill vara anonym, tror på en lösning.

– Situationen är inte värre än vad den brukar vara. Det brukar alltid lösa sig och jag tror det gör det även i år. Vi hade samma situation för två år sedan, då Jan Forsberg var ordförande.

Det finns alltså människor som är villiga att ersätta dem som hoppar av?

– Ja, vi har namn på gång.