Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styr länet från länet – som egen region

Det finns inget partiprogram som frågar om vi ska ta risken att bli styrda från kusten.

Svaret måste vara nej, vi ska inte ta den risken. Och de som har sina kontor utanför Jämtlands län, och hämtar omsättning i inlandet må omedelbart stimuleras att tänka om.

Varför tas inte frågan upp till röstning inom Jämtland Härjedalen? Varför är det så tyst om förslaget om att bilda en kommun inklusive landstinget i Jämtlands län, som en region? Det verkar vara en ”het potatis” som ingen vill ta i. Men faktum är, med ett lönekontor för alla nio lönekontoren, skulle tresiffriga miljonbelopp sparas till gagn för bland annat sjukvården.

Tillkomsten av Regionförbundet Jämtlands län har heller inte ingått i någons valprogram – men om man lyssnar till vad nätverket Framtid för Jämtlan har att säga: är det okej om man tar inriktning mot folkomröstning om frågan ”ska vi ta risken att bli styrda från kusten” och ”vi bör stötta tanken om att vända de negativa ekonomiska krafterna”, då behövs det en rensning i kommun och landsting. Det måste vara steg ett för att vi ska få stå på egna ben.

Kommunerna konkurrerar med varandra för att få skattebetalare det leder till mycket dumt bland annat dyra processer på grund av protester mot ivern och olagliga förfaranden som drabbar de som sedan länge är på plats. Det ska man ta hänsyn till men det verkar som de nya är viktigast för att rädda sin anställning inom kommuner. Bort med kommungränserna, snart.

Stig Dahleman , Framtid För Jämtland

J Varför tas inte frågan upp till röstning inom Jämtland Härjedalen?

Stig Dahleman, Framtid För Jämtland,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel