Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stylat och klart – när frisöreleverna visade rätta klippen

En rock'n'roll brud i svart spets eller en framtidsbrud med rymdinspirerad lugg. Bröllop var temat när John Bauers frisörelever visade sina kreationer på Jamtli på lördagen.

Annons

Musiken dånar i Rentzhogsalen. På catwalken syns allt från traditionella tärnor i skira klänningar till hårdnackade bröllopspar i metall.
 – Jag vet inte hur jag känner mig. Fin är nog inte rätta ordet för att beskriva det, snarare lite alternativt snygg, säger modellen Sofie Gustafsson och ler.
Hennes lugg är färgad i en ljusblå ton som också matchar den utflytande ögonskuggan. Vem vet, kanske är det så man ser ut när man gifter sig i framtiden? Bakom Sofies stil finns eleverna Maja Eriksson, Linnéa Månsson och Mikaela Hedblom.
Simon Åkerlund som förutom frisörselev också är modell och dagens konferencier inspirerades också av framtiden när han stylade sin modell.
– Jag har använt mig mycket av färg och papper. Det har varit jättekul, säger han.
Det är andra året i rad som frisöreleverna på John Bauer-gymnasiet arrangerar en frisyrkavalkad. Som kuliss rullar ett bildspel med bland annat ljuva sommarängar och dramatiska dödsskallar. Tanken är att bilderna, tillsammans med musiken, ska ackompanjera modellerna. Projektet är gemensamt för alla tre årskurser. Ettorna har gjort passande accessoarer medan tvåorna och treorna fixat frisyrer, kläder och skapat koreografi. 
– Det är så fantastiskt att se elevernas kreativitet. De har jobbat hela året med den här showen. Vi ger ramen och sen är det upp till dem att fylla den med innehåll och drivkraft, säger läraren Mia Persson.