Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sture Bergwall söker bostad i Åre

Under mer än 20 år har Sture Bergwall varit inlåst på Säter.

När han nu snart är en fri man så söker han via sin blogg boende i Åre.

– Jag andas verkligen frihet. Jämtlands fjällandskap gömmer alla år av fångenskap i ljus och höjd, med vidunderlig utsikt och långa promenader i dalgångar, skriver Sture Bergwall.

Det är på sin blogg som Sture Bergwall, tidigare känd under namnet Thomas Quick, skriver om sina framtidsplaner.

"Jämtlands fjällandskap gömmer alla år av fångenskap i ljus och höjd, med vidunderlig utsikt och långa promenader i dalgångar", skriver Bergwall.

Han har suttit inlåst på Säters rättspsykiatriska klinik sedan 1990-talet efter att han tagit på sig skulden för åtta mord han inte begått.

Under våren ska han slussas ut till ett liv utanför Säters väggar och vården ska fortsätta i öppen form.

Bergwall skriver också att han letar lägenhet eller en stuga att bo i. Där vill han sätta sig ner och skriva sin historia om de åren då han tog namnet och rollen som Thomas Quick.

I en intervju med Expressens Erik Carlsson utvecklar Sture Bergwall skälen för en flytt till Åre.

– Jag har även släkt där uppe vilket är ett starkt skäl. Jag behöver ett skrivarboende för att kunna ägna mig åt skrivandet fullt ut. Det är det viktigaste jag har framför mig, säger Bergwall till Expressen.