Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stulna cyklar dumpades i källare

Ett kort besök för att hämta en släpvagn räckte.
De slaktade och stulna cyklarna hade blivit fler när polisen återvände till brottsplatsen.

Händelsen utspelade sig på Ängegatan i Östersund. Ett vittne i flerfamiljshuset hittade nya cyklar men också isärplockade cyklar i husets källarutrymme.

Polisen kallades till platsen. Beslut togs om att cyklarna och delarna skulle beslagtags. Men för att kunna göra det var polisen tvungna att hämta en släpvagn. Det räckte för cykeltjuven eller tjuvarna. När polisen återvände tillplatsen hade nämligen fler stulna cyklar tillkommit.

Alla cyklar togs med till polisstationen för att hitta eventuella ramnummer. Lycklig cykelägare fick också tillbaka sin stulna cykel efter en identifiering av cykeln via ramnumret.

– Anteckna ramnumret på cykeln och förvara det någonstans. Det blir så mycket lättare för oss att hitta cykeln då, säger Cecilia Modin, jourhavande förundersökningsledare.

Det har ju skett en del cykelstölder senaste tiden. Har ni någon misstänkt till det här fallet?

– Nej det har vi inte, och jag tror heller inte att vi kommer få tag i någon. Vi koncentrerar oss på att få tillbaka cyklarna till sina ägare, säger hon.