Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stugan som reste sig ur askan

Den 25 juni är det dags för invigningen av den nya fjällstugan i Stensdalen. Öppningen sker drygt fyra år efter branden där den gamla stugan brann ner.

Det var i början av maj 2010 som räddningstjänsten fick larmet om en brand i Svenska turistföreningens stuga i Stensdalen 13 kilometer väster om Vålådalens fjällstation. När räddningstjänsten kom till platsen gick stugan tyvärr inte att rädda.

STF deklarerade ganska snart efter branden att stugan skulle byggas upp men det har alltså tagit drygt fyra år att få allt på plats.

Den nya stugan har lika många sängplatser som den gamla men är till golvytan nästan dubbelt så stor. De 225 kvadratmetrarna tillåter ett betydligt större kök och hall. Stugan har också utrustats med ett extra så kallat samvarorum.

Stugan är även byggd för att vara energisnål och miljömässigt hållbar. Till exempel har den utrustats med solceller som ska generera den ström som behövs.